4finance Group обяви новия си главен изпълнителен директор

27.06.2018    Share +

4finance Group обяви новия си главен изпълнителен директор

4finance Group S.A, една от най-големите европейски групи за онлайн и мобилно потребителско кредитиране, от която TBI Bank e част, обяви днес назначаването на Ойвинд Оунс за главен изпълнителен директор на групата от 1 август 2018 г. Доказан лидер в областта на потребителските финанси, Оунс наследява на поста Марк Ръдок, който ще се върне в надзорния съвет на групата след изтичане на договорения му мандат.

Досега Оунс е бил главен изпълнителен директор на Numbrs Personal Finance AG, финтех платформа за потребителско финансиране в Германия и Великобритания. Роден в Норвегия, той има близо двадесетгодишен опит в банкирането на дребно на ръководни позиции в цяла Европа. Той има водеща роля в развитието на бизнеса за потребителско финансиране на GE Capital в Русия, в управлението на ритейл бизнеса на австрийската Bawag PSK, както и на мулти-националната онлайн банка ZUNO, собственост на Raiffeisen Bank.

Щастлив съм, че можем да приветстваме Ойвинд, който има богат опит в различни области на потребителското кредитиране, с акцент върху Централна и Източна Европа, и има значителен принос в разработването на някои от първите дигитални и мобилни платформи за транзакции и депозити. Тази рядка комбинация от умения е особено подходяща за 4finance, тъй като ние продължаваме да растем и разнообразяваме бизнеса си”, каза Ладо Гургенидзе, председател на Надзорния съвет на 4finance Group S.A.

Оунс коментира: „4finance е една от „най-добре пазените тайни във финтех сектора”. Копманията прави бизнес с реален мащаб – реализирани над 17 милиона кредита на 17 пазара, богато ноу-хау и оперативно силни страни. Развълнуван съм от възможността да участвам в усъвършенстването и подобряването на потребителското изживяване за нашата растяща клиентска база и да продължим развитието на бизнеса, стъпвайки върху солидната основа, която Марк и екипът са построили”.

Екипът на TBI Bank в България и Румъния поздравява Ойвинд Оунс с добре дошъл и очаква с нетърпение съвместната работа с експерт от такъв калибър.

Контакти

Център за обслужване на клиенти
0700 17 571 / *8242

Работно време:
Понеделник - Петък | 08:00 - 20:00 

Събота - Неделя | 10:00 - 18:00 

 

Офис мрежа

Централен офис

1421 София, България,
ул. Димитър Хаджикоцев 52-54