Мартин Мурански е новият директор „Кредитен риск“ в TBI Bank

22.01.2018    Share +

Мартин Мурански се присъедини към управленския екип на TBI Bank като директор „Кредитен риск“.

Мурански отговаря за управлението на кредитния риск на основната бизнес линия на банката – потребителско кредитиране и дистрибуция. Той има активна роля в ключови проекти, които ще осигурят развитието на технологично ориентирано, гъвкаво и цялостно управление на кредитния риск в TBI Bank.

Мурански е лидер в управлението на риска с повече от 20 години опит в областта на финансовите услуги. Първоначално развива своята експертиза в корпоративното банкиране, а по-късно се специализира и в областта на  потребителското и търговското кредитиране в GE Capital в Чехия, Ирландия и САЩ. Той изгражда рисковата функция за МСП в Raiffeisen Group Виена, а след това работи като главен директор „Риск“ на чешката дъщерна фирма на Sberbank Europe в Прага.

Преди да се присъедини към TBI Bank, Мурански участва в създаването на стартъп за електронна търговия, базиран в Швейцария.

Притежава магистърска степен по бизнес икономика от Икономическия университет в Братислава (Словакия) и MBA от IMD в Лозана (Швейцария).  Той е член на Асоциацията на професионалните риск мениджъри (PRMIA) и Глобалната асоциация на професионалистите в областта на риска (GARP).  Владее английски, немски, чешки, словашки и унгарски език.

„Щастливи сме, че към екипа на TBI Bank се присъединява толкова опитен професионалист в управлението на риска като Мартин. Убеден съм, че с опита си той ще допринесе за успеха на дигиталната трансформация на банката, без да правим компромиси с риска и стабилността“, коментира Валентин Гълъбов, председател на Управителния съвет на TBI Bank.

Контакти

Център за обслужване на клиенти
0700 17 571 / *8242

Работно време:
Понеделник - Петък | 08:00 - 20:00 

Събота - Неделя | 10:00 - 18:00 

 

Офис мрежа

Централен офис

1421 София, България,
ул. Димитър Хаджикоцев 52-54