„Младите хора са носители на прогреса“

26.02.2018    Share +

TBI Bank обяви своята подкрепа за инициативата „Твоите 25 причини да избереш България“. Кампанията, организирана от PwC, помага на талантливи български студенти да развиват потенциала си в своята родината. 25-те победители, избрани от независимо жури измежду 1300 кандидати, ще бъдат обявени официално на 1 март 2018 г. от президента Румен Радев. Те кандидатстваха в конкурса с есета по темата защо да изберем България. Селектираните студенти ще бъдат подкрепени със стипендии по 6000 лв., стажове и менторство в компаниите-партньори на проекта.

„Младите хора са носители на прогреса и ние искаме да поощряваме техния потенциал”, каза Валентин Гълъбов, председател на УС на TBI Bank. Той е един от менторите в програмата.

„Виждаме дългосрочен смисъл в подобна кампания, който кореспондира и с нашата корпоративна визия, че хората са най-важният актив на всяка организация. Напускането на страната от младите хора вече не се възприема като изтичане на мозъци, а като свободно движение в един отворен, глобализиран пазар. Това е предизвикателството за българските компании днес. Те трябва да създават конкурентни условия, с които да привличат и задържат младите образовани хора. В TBI Bank се стремим да привличаме младите, да работим заедно, да създаваме продукти, търсени от тях. В тази посока е и участието на банката в два кариерни форума за наши сънародници в чужбина през тази година – в Лондон и Берлин”, каза още той в специално интервю за в. Капитал.

Проектът привлече интереса на български студенти от 15 държави – Австрия, Белгия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Испания, Италия, Русия, САЩ, Турция, Франция, Холандия, Швеция.

Прочетете пълното интервю тук

Контакти

Център за обслужване на клиенти
0700 17 571 / *8242

Работно време:
Понеделник - Петък | 08:00 - 20:00 

Събота - Неделя | 10:00 - 18:00 

 

Офис мрежа

Централен офис

1421 София, България,
ул. Димитър Хаджикоцев 52-54