ParknShare спечели „Академия за иновации” – и финансиране от TBI Bank

05.06.2018    Share +

ParknShare спечели „Академия за иновации” – и финансиране от TBI Bank

Николай Спасов, COO на TBI Bank, връчи чек за 10 000 лв. на отбора победител в студентския хакатон – „Академия за иновации: Идеите 2018”. Проектът на ParknShare за споделено паркиране спечели гласовете на журито като най-приложима и оригинална идея. „Видяхме много проекти с потенциал да се превърнат в успешни бизнес модели, но момчетата от ParknShare заслужено спечелиха първото място. Идеята им за уеб и мобилна платформа за споделено паркиране ни впечатли с напредналия прототип, валидиране на идеята и най-вече, защото всички като че ли разпознахме проблема с паркирането в София като значим”, каза Николай Спасов.

 С 2-месечен стаж в отдел IT Digitalization & Innovation на TBI Bank, Николай Спасов отличи студентите от Софийски университет с отбор  Wind of Change ( 3-ти в класирането), които искат да създадат ново споделено ко-уъркинг пространство в Студентски град. „Мартина, Лъчезар и Цветомира ме спечелиха с предприемчивостта и креативността си, ентусиазма и увереността, с които отстояват идеите си, и разбира се интересът им към информационните технологии. С края на учебната година, за тях моментът е подходящ за летен стаж и вярвам, че ще се възползват по най-добрия начин. Могат да разчитат на пълна подкрепа от мен и екипа ми. Част от нашата корпоративна култура е да подкрепяме младите  и талантливи хора още от студентската скамейка”, заяви той.

Отборите, класирани на първите три места ще посетят и Европейските институции в Брюксел.

В петото издание на Академия за иновации участваха над 150 студенти от 19 университета, 50 отбора, над 24 от тях, допуснати до финалите. Журито бе съставено от изпълнителните директори на 10 бизнес организации, 5 неправителствени и 5 университета. Организатори са Innovation Starter и Обединени идеи за България.

Снимки от събитието може да разгледате тук

Контакти

Център за обслужване на клиенти
0700 17 571 / *8242

Работно време:
Понеделник - Петък | 08:00 - 20:00 

Събота - Неделя | 10:00 - 18:00 

 

Офис мрежа

Централен офис

1421 София, България,
ул. Димитър Хаджикоцев 52-54