Представители на TBI Bank изнесоха открит урок в столично училище

16.03.2018    Share +

Представители на TBI Bank изнесоха открит урок в столично училище

Какво е кредит? Откъде идват парите в банкомата? Това бяха темите в открития урок, който представители на TBI Bank изнесоха в 20-то Основно училище "Тодор Минков" в София като част от Европейската седмица на парите 2018.  

Гергана Димитрова, ръководител „Финансови институции“, и Георги Бучевинов, ръководител „Депозити“, запознаха учениците от втори клас с основни финансови термини като кредит, депозит, лихва и дейността на една банка. Те разказаха на децата откъде идват парите в банкомата, защо хората пестят и какви са основните правила за употреба на банковите карти. Представителите на TBI Bank бяха впечатлени от високото ниво на финансова грамотност на учениците и многото въпроси, които зададоха.

Европейската седмица на парите е съвместна инициатива на Европейската банкова федерация и национални банкови асоциации (включително Асоциацията на банките в България), която се отбелязва в над 30 европейски  държави за четвърта поредна година. В дългосрочен план целта на кампанията е да се подобри нивото на финансово образование на учениците в основните и средните училища в Европа.

Контакти

Център за обслужване на клиенти
0700 17 571 / *8242

Работно време:
Понеделник - Петък | 08:00 - 20:00 

Събота - Неделя | 10:00 - 18:00 

 

Офис мрежа

Централен офис

1421 София, България,
ул. Димитър Хаджикоцев 52-54