„ТBI Bank e успешна, защото е фокусирана върху клиента“

28.05.2018    Share +

„ТBI Bank e успешна, защото е фокусирана върху клиента“

„Нашата организация е много фокусирана, стриктно следва и непрекъснато подобрява своя бизнес модел, за отговорим на потребностите на клиентите ни тук и сега. Услугите и начините на обслужване еволюират, но в основата си подходът ни е същият.“ Това казва Питър Барон, изпълнителен директор на TBIF Financial services – компанията-собственик на TBI Bank и дружество на люксембургския 4finance Holding – в ексклузивно интервю за списание Banker Special.

Барон е представен в юбилейното издание по повод 10-ата годишнина от първия брой на Banker Special. В интервюто той разказва за процеса на дигитализация в TBI Bank, опита си в различни банкови системи и разкрива интересни подробности за личния си живот. Специално за читателите на списанието той също така показва две картини от богатата си колекция от украинско съвременно изкуство.

„Дигитализацията е безкраен процес, а не еднократно действие, казва Барон за посоката на TBI Bank да се превърне в дигитална банка от следващо поколение. Моделите на обслужване, услугите – всичко се променя с навлизането на дигитализацията. Необходимо е време за реорганизация, за промяна на манталитета ни, на подходите. Това е цялостна и константна промяна на света, в който живеем, независимо дали ни харесва, или не. Неслучайно на стената в офиса ни пише Kaizen – за да ни напомня за японската бизнес философия за постоянно усъвършенстване. Колелото се е завъртяло. Банките внедряват технологии, които ще подобрят възможностите им като доставчици на финансови услуги. През следващите пет години вероятно отношенията между кредитните институции и техните клиенти ще преминат на съвсем друго ниво“

Барон споделя и впечатленията си от българската банкова система, от която е активна част от вече година и половина. „Българската банкова система е много стабилна. В някои отношения тя все още е в известна степен консервативна, но от друга страна проблемите се разрешават много разумно и дава възможност за развитие на банките. Подходът е умен, прагматичен, пазарът е балансиран и се развива добре, средата е подходяща за надграждане. Виждал съм много банкови системи, но съм наистина впечатлен от българската“, казва Питър Барон.

Пред Banker Special той говори и за своята колекция от съвременно изкуство. „Украйна има феноменална артшкола, казва той. Хората на изкуството са добре образовани, креативни и черпят вдъхновение от динамичните промени, които се случват в държавата. Постепенно в страната се създаде много силно арт общество, което вече е световно признато. Бях щастлив, че мога да подпомогна този творчески бум и вече имам 50-60 произведения в колекцията си.“ Kартините, представени на читателите на списанието, са показаните долу Like-mindedness („Единомыслие“) на Евген Петров и Adidas на Иля Чичкан.

 

 

Контакти

Център за обслужване на клиенти
0700 17 571 / *8242

Работно време:
Понеделник - Петък | 08:00 - 20:00 

Събота - Неделя | 10:00 - 18:00 

 

Офис мрежа

Централен офис

1421 София, България,
ул. Димитър Хаджикоцев 52-54