Костин Минкович се присъединява към TBI Bank като директор „Кредитен риск“

07.10.2019    Share +

Костин Минкович се присъединява към TBI Bank като директор „Кредитен риск“

Често обичаме да разказваме колко се гордеем да сме част от 4finance, един от глобалните лидери в областта на потребителското финансиране. Постоянно търсим правилната синергия с колегите от групата с цел да ставаме по-ефикасни и да предлагаме по-модерни дигитални продукти на нашите клиенти. Но това е историята на синергия на ниво човешки ресурси. Това е историята на Костин Минкович, новият ни директор „Кредитен риск“. Той се присъединява директно от 4finance и ще бъде базиран в офиса ни в Букурещ. От своя страна нашият бивш директор „Кредитен риск“ Мартин Мурански ще заеме същата позиция във 4finance и ще бъде базиран в Прага.

Костин започва своята финансова кариера през 2003 г., като оттогава работи в банкови и небанкови институции. Той е заемал различни роли в целия спектър на финансовите услуги, като сред тях изпъква натрупаният опит в областта на кредитния риск, борбата с финансови злоупотреби и качество на портфолиото. Той активно управлява кредитно портфолио от над 1 милиард евро. Започва кариерата си във 4finance през 2017 г. като мениджър „Риск“ за Европа и глобален мениджър „Събирания“. 

„Радвам се да се присъединя към екипа на TBI Bank и да подкрепя стратегията ѝ за бъдеще, стъпило на дигиталната трансформация. През годините във 4finance опознах екипа на TBI Bank и визията на нейния мениджърски състав – горд съм, че вече съм част от нея“, казва Костин Минкович, директор „Кредитен риск“ на TBI Bank. 

„Екипът и правилното отношение към него са най-важната част за бизнес успеха. Винаги се стремим да привлечем ефективни мениджъри, които да се присъединят към TBI Bank и да допринесат към нейния растеж и дългосрочна мисия в унисон с нуждите на клиентите. Назначението на Костин е важна стъпка за нашите дейности, като опитът и страстта към му работата ще допринесат за просперитета на цялата организация. Дълбоко сме благодарни на Мартин за страхотната работа и вярваме, че ще продължи да бъде страхотен актив за 4finance на глобално ниво”, казва Питър Барон, Изпълнителен Директор на TBIF (TBI Bank).

TBI Bank продължава своят път към дългосрочната ни цел, а именно, правото да се наречем дигитална банка от следващо поколение. Способни и отдадени хора като Костин са движещата сила, която прави това пътуване по-гладко и успешно. Вълнуваме се от възможността да го приветстваме в екипа и да ни покаже на какво е способен.

Контакти

Център за обслужване на клиенти
0700 17 571 / *8242

Работно време:
Понеделник - Петък | 08:00 - 20:00 

Събота - Неделя | 10:00 - 18:00 

 

Офис мрежа

Централен офис

1421 София, България,
ул. Димитър Хаджикоцев 52-54