TBI Bank участва на форум с Вицепрезидента на Европейската комисия

26.04.2018    Share +

TBI Bank участва на форум с Вицепрезидента на Европейската комисия

TBI Bank имаше честта да вземе участие в дискусионен панел с Вицепрезидента на Европейската комисия и комисар по финансовите въпроси Валдис Домбровскис на Финансовия форум Иновации в София. Бъдещето на финансовия бизнес и регулациите на европейско ниво бяха във фокуса на събитието, организирано от Асоциация Банка на годината.  

„Приложението на дигиталните технологии във финансовия сектор се движи с френетична скорост. Приложенията за смартфони в банкирането, инвестиционните брокери и застраховането не съществуваха преди 10 г. В момента те се превръщат в най-популярното средство за комуникация с клиентите. Няма съмнение, че бъдещето на финансите е дигитално“, каза комисар Домбровскис.

На форума Питър Барон, изпълнителен директор на TBIF, компанията-собственик на TBI Bank, обърна внимание на ефекта от регулациите като PSD2 върху малките и големите банки. Барон взе участие в дискусията с комисар Домбровскис, модерирана от евродепутата Ева Майдел.  

“Финтех банките (т.нар. challenger banks) вече предизвикват статуквото и изпреварват някои от традиционните банки. Те нямат тежки структури, които да ги обременяват, а подходът им е много гъвкав за разлика от банките, които разсъждават на принципа „винаги сме го правили така“, сподели Барон.  

Валентин Гълъбов, председател на Управителния съвет на ТВI Bank, представи новия проект на банката за електронна търговия, който ще предложи изцяло онлайн кредитиране с видео идентификация и електронен подпис. Той беше участник в панела, посветен на бъдещето на банковия сектор - Банки 4.0 – не как, а кога!

Контакти

Център за обслужване на клиенти
0700 17 571 / *8242

Работно време:
Понеделник - Петък | 08:00 - 20:00 

Събота - Неделя | 10:00 - 18:00 

 

Офис мрежа

Централен офис

1421 София, България,
ул. Димитър Хаджикоцев 52-54