TBI Bank участва на Payments Forum 2018 в Лондон

14.03.2018    Share +

TBI Bank участва на Payments Forum 2018 в Лондон

В края на февруари Елмаз Исмаил, ръководител отдел „Разплащания“ в TBI Bank, посети един от най-влиятелните форуми в областта на плащанията: Payments Forum 2018, организиран от Центърa за финансовите професионалисти (Center for Finance Professionals) в Лондон.

Някои от най-големите европейски банки, като HSBC, ING, Deutsche Bank, Bank of England и Европейският банков орган взеха участие в събитието. TBI Bank беше единственият участник от българска страна.

На форума бяха обсъдени теми като бъдещето на разплащанията, новите регулации като PSD2, сигурността и трансграничните разплащания и как новите технологии като блокчейн и изкуственият интелект влияят на финансовия сектор.

„Една от най-горещите теми беше отвореното банкиране, при което потребителите ще имат възможност да правят разплащания 24 /7. Бъдещето е в моментните плащания, когато потребителите ще  могат да правят банкови трансакции дори в извънработно време,“ казва Исмаил.

С новите регулации като PSD2 финтек компаниите ще могат да се включат в пазара на финансови услуги още по-активно, което ще увеличи конкуренцията за съществуващите играчи. Един от най-чувствителните моменти е съгласието на клиента да предоставя своите данни на трети страни, като се очаква това да бъде решено с прилагането на технически стандарти на национално ниво.

Ползите на изкуствения интелект в банковия сектор също беше сред темите, които предизвикаха голям интерес на  събитието. Неговото приложение в сигурността и предотвратяването на съмнителни трансакции в реално време ще има най-голяма стойност за финансовия сектор, смята Елмаз Исмаил. „Изкуственият интелект ще може да анализира навиците на плащане на потребителите и много бързо да засича съмнителни трансакции, които са в отклонение на тези навици“, добавя тя.

Контакти

Център за обслужване на клиенти
0700 17 571 / *8242

Работно време:
Понеделник - Петък | 08:00 - 20:00 

Събота - Неделя | 10:00 - 18:00 

 

Офис мрежа

Централен офис

1421 София, България,
ул. Димитър Хаджикоцев 52-54