TBI Bank Wrap-Up

08.07.2020    Share +

TBI Bank Wrap-Up

Изминаха само 3 месеца от последния ни Wrap-Up, но защо усещането е, че беше преди година?! Изглежда времето минава мноооого бавно заради предизвикателствата напоследък. Бизнесът се пренарежда, много компании се борят за оцеляване, някои трябваше да прекратят работата си, други дори преминават моралната линия (здравей, Wirecard!).

Ние от TBI Bank не можем да се оплачем. На нас също не ни е лесно, надолу дори ще прочетете как нашите ресурси и проекти трябваше да бъдат приоритизирани наново. Но нашият екип се справи невероятно с адаптирането към новата работна среда и нуждите на клиентите. През последните години изградихме много здрава структура както вътрешно, така и външно – силен тим, партньори и продукти. Това помогна много в последните месеци и трябва да допринесе за бързото ни възстановяване.

Така че в следващите редове ще ви информираме за нашите текущи проекти. Отделете малко време за Wrap-Up-а ни - няма да е пропиляно, но се надяваме, че вече знаете това;)

 

TBI Bank Wrap-Up Q2

 

Какво постигнахме

K10 – отново сме номер 1

Нашите консолидирани резултати показват 58% увеличение на нетната печалба до рекордните 22.9 милиона евро. Това не бива да ви изненадва, ако следвате Wrap-Up-а ни. Тук представяме ясно нашата бизнес философия. Тя стъпва върху фокус върху нуждите на нашите клиенти – а финансовите резултати просто са резултат от него. Между другото, те са впечатляващи и в перспектива. През април, Капитал, най-влиятелното бизнес издание в България, публикува годишната си класация K10, еталонът за банковата индустрия. Ние сме класирани номер едно в категорията Ефективност и рентабилност! Накратко – 2019 г. беше наистина страхотна.

 

Онлайн звезди

Няма да е пресилено да кажем, че всеки път, когато имаме представител на сцената на събитие, той или тя впечатляват публиката. В момента истинските сцени не са вариант, така че нашият екип вече блести онлайн. През юни Питър Барон беше поканен да се включи в The Morning show на 11:FS, което се излъчва в целия свят през LinkedIn. 11: FS, най-добрата финтех консултантска компания във Великобритания, и TBI Bank си партнират от много време. Затова и Питър и Дейвид Бреър, изпълнителният директор на 11:FS, имаха да си говорят много. Може да чуете историята и визията ни от разговора им. Много колеги също се присъединиха към онлайн дискусии в последните седмици. Председателят на борда на TBI Bank Валентин Гълъбов беше част от „Шумът на парите“, събитие, гледано 100 000 пъти във Facebook, нашият ръководител на онлайн кредитиране Здравко Райчев се присъедини към финтех дискусия по Bloomberg TV, а вицепрезидентът ни за Търговски решения се присъедини към онлайн събитието Future Banking в Букурещ.

 

Bankly приветства клиентски номер 1.000.000

Верните читатели на Wrap-Up-а ни вече са чували за Bankly. Това е нашето приложение, което помага на търговските ни партньори да обработват кандидастванията за стокови кредити. То е напълно автоматизирано, много лесно за ползване и супер бързо. Стартирахме го през есента на 2017 г., а наскоро Bankly посрещна своя милионен гост. За нас това е огромно – това означава, че предоставяме полезна услуга на все по-голям брой клиенти. Голямо благодаря на всички тях, екипа, който постоянно подобрява функциите на Bankly и на всички наши партньори, които го използват.

 

Добре дошли, Мария и момчета

Когато нашите колеги и гости влизат в софийския офис на TBI Bank, едно от първите неща, които виждат, е думата „Kaizen“, написана с огромни букви на стената. Японската философия за непрекъснато усъвършенстване е мисленето, което ни движи напред по отношение на бизнес и вътрешна култура - но също така и при привличането на нови колеги. В последните месеци приветствахме няколко страхотни нови попълнения към нашия вече страхотен екип. Нека ви ги представим. Първо дамите ;) Мария Желязова е новият ръководител на корпоративните комуникации на TBI Bank. Тя се присъединява към нас от Coca-Cola HBC, където е ръководила корпоративните комуникации на най-младото и най-бързо развиващото се звено – Business Services Organization. След това идва Флорин Дан Гергин, нашият нов мениджър Клиентско преживяване. Той се присъединява към нас от p2p финтеха iuvo и ще ръководи екипа ни за мобилно банкиране. И не на последно място приветстваме Хинко Хинев, новият ни ръководител Бизнес банкиране в България, който пристига в TBI Bank директно от UniCredit Bulbank. И тримата вече оставят своя отпечатък в TBI Bank със своята страст и умения и сме сигурни, че това е само началото. Кайзен, все пак ...

 

Първият онлайн Тоwn Hall

Не само, че събитийната индустрия по целия свят е в застой – понастоящем компаниите също трябва да преосмислят начина, по който събират и мотивират своите екипи. Вече знаете за нашия тримесечен Town Hall, който дава възможност на всички в TBI Bank да се запознаят с нашите успехи и предизвикателства, както и да задават на ръководството (трудни) въпроси. Преди го правехме в уютната обстановка на „Кино култура“ в София, но сега то е затворено. Все пак решихме, че Town Hall-ът е прекрасна традиция и е много важно за екипа, особено във времена на несигурност. Затова решихме да преместим събитието онлайн. Беше страхотно! Планирахме го за един час, но въпросите не спираха – и останахме почти два. И дори да не беше физическа среща, все пак беше чудесно, че целият екип се събра на едно място.

 

Къде се провалихме

Забавихме някои ключови проекта

Преди три години представихме слогана на ТBI Bank Next Gen Digital Lender. Започвайки от позицията на много традиционна банка , нашият екип свърши страхотна работа, за да подкрепи слогана с реални продукти и услуги. Мобилното приложение на TBI Bank вече работи, ние предлагаме на търговците и нашите общи клиенти онлайн решения за стоково кредитиране, а нашите клиенти в Германия и Румъния могат да отворят депозит онлайн. Но няма нужда да казваме, че ние постоянно работим върху подобряването на вече съществуващите ни дигитални решения - и разработваме и предлагаме нови. Нашите бизнес клиенти в България вече също трябваше да могат да кандидатстват за кредит онлайн. Но нашите усилия и ресурси трябваше да се приоритизират и този мащабен проект беше забавен. Но ние работим по него и ще ви дадем актуална информация съвсем скоро.

 

Нашите планове

Нашата нова телевизионна кампания предстои 

Преди една година екипът ни роди нещо специално - първата телевизионна кампания на TBI Bank с участието на прасето ни еднорог. Символ на различния ни подход към банкирането и умното спестяване, то се оказа голям успех. Прасето еднорог е обичано и под една или друга форма ще го виждате и в бъдеще. След като започнахме да рекламираме по телевизията, ни хареса - а и видяхме колко много помага на бизнеса. И така, има още една телевизионна кампания на TBI Bank, която предстои това лято. Ще бъде заснета скоро на много готини места из цяла България. Очевидно не можем да разкрием повече, но нека кажем, че няма да останете разочаровани. Просто дръжте очите си отворени - много скоро ще бъдем до вас.

- - 

Не на последно място, скъпи читатели, искаме да ви уверим, че нашата обща първа и най-важна цел е да предпазим всички – нашите клиенти, нашите хиляди служители, нашите семейства и близки и нашите общества. В тези луди дни наистина правим всичко възможно да го направим. Инсталирахме пласмасови щитове на всяко място, където срещаме клиенти – в клонове, изнесените работни станции, на рецепциите в централите ни в София и Букурещ. Раздадохме маски на всички наши служители (това е по-дълга история, но заради недостига в Румъния, успяхме законно да организираме доставка от България). Нашите офиси се дезинфекцират няколко пъти на ден.

Пазете се! Заедно ще преминем през това предизвикателство.

 

Контакти

Център за обслужване на клиенти
0700 17 571 / *8242

Работно време:
Понеделник - Петък | 08:00 - 20:00 

Събота - Неделя | 10:00 - 18:00 

 

Офис мрежа

Централен офис

1421 София, България,
ул. Димитър Хаджикоцев 52-54