Здравей, Гърция!

14.12.2021    Share +

Здравей, Гърция!

Краят на 2021 г. бележи изключително постижение и значим успех за нас - след одобрение от Централната банка на Гърция, вече ще предлагаме финансови услуги в Гърция. Това ще бъде третият основен пазар, на който оперираме, наред с любимите ни България и Румъния.

В момента предлагаме нашите финансови продукти на крайни клиенти, както и на малки и средни бизнеси в тези две страни. Също така имаме трансгранични дейности (без физически офиси) на 5 други пазара в ЕС – Германия, Полша, Литва, Дания и Швеция. Като банка от ново поколение и една от най-бързо развиващите се финансови институции в Югоизточна Европа, разполагаме с широка мрежа от близо 13 000 търговски партньори (онлайн и във физически обекти) и клиентско портфолио от 2 милиона души. От години сме отличени сред най-рентабилните и ефективни банки в региона.

Стъпването в Гърция, една от най-бързо развиващите се икономики в ЕС с население от 11 милиона души и с банков сектор, излизащ от дълъг период на преструктуриране на дълга, ни дава възможност да разширим и допълнително да диверсифицираме нашата клиентска база.

От началото на 2022 г. клиентите и търговците в Гърция ще могат да се възползват от иновативните и изцяло дигитални решения, които предлагаме. Като първи стъпки, ще предложим пълната гама от услуги „Купи сега, плати по-късно“ онлайн, в търговските обекти и чрез омниканална търговия с помощта на прозрачен подход, който помага на търговците да продават повече, а на потребителите да разпределят разходите за своите покупки удобно във времето. По-късно през 2022 г. за клиентите ще бъдат достъпни допълнителни възможности като традиционни кредити и иновативната NEON карта.

Като пазарен лидер в сегмента „Купи сега, плати по-късно“ (BNPL) в България и Румъния, през 2022 г. ще пренесем нашето ноу-хау в областта и на гръцкия пазар. Чрез разпределяне на плащанията за желани продукти на 4 или повече части, този иновативен метод за финансиране ще предложи нов удобен начин за разплащане, който в момента няма еквивалент на гръцкия пазар.

Тези продукти ще бъдат достъпни за гръцки клиенти онлайн, чрез мобилното приложение и уебсайта, както и чрез нашия колцентър.

„Стъпването на гръцкия пазар е естествена стъпка за нас, тъй като вече постигаме много успехи с платежните решения за търговци в България и Румъния, с които предлагаме възможности за финансиране на крайните клиенти и увеличаваме продажбите на нашите партньори“, споделя Питър Барон, CEO на TBI. “Като пионери в областта на „Купи сега, плати по-късно“ на текущите пазари, на които оперираме, с това разширяване към Гърция нашата цел е да станем лидер в Югоизточна Европа в този сегмент и да предадем финтех мисленето си на пазара.“

Екипът ни в Гърция ще бъде ръководен от Костас Товил, експерт в индустрията с близо 20 години опит в областта на финансовите технологии и банковото дело в Гърция, България и Румъния. „Искаме да станем препочитания алтернативен доставчик на разплащателни услуги за гръцките потребители, като им дадем възможност да управляват финансите си прозрачно и безпроблемно“, казва Товил. „Предварителните дискусии с търговците и потребителите относно предлаганите от нас решения са много положителни. Заедно с нашия разширяващ се гръцки екип от страхотни професионалисти планираме да предложим услугите си на клиентите през първото тримесечие на 2022 г.“

Контакти

Център за обслужване на клиенти
0700 17 571 / *8242

Работно време:
Понеделник - Петък | 08:00 - 20:00 

Събота - Неделя | 10:00 - 18:00 

 

Офис мрежа

Централен офис

1421 София, България,
ул. Димитър Хаджикоцев 52-54

Искаш ли да плащаш кредита си бързо и без такси?
Изтегли приложението TBI Bank App и се възползвай от услугите ни когато и от където пожелаеш.