За нас

TBI Bank предизвиква утвърдения модел на банкиране. До момента оперирахме като специализиран офлайн и онлайн кредитор за физически лица и малки и средни предприятия в България и Румъния. Сега съсредоточаваме усилията си да се превърнем в дигитална банка от следващо поколение и вече обслужваме клиенти и в Германия, Дания и Полша.

Ние подобряваме финансовия живот не само на настоящите ни клиенти, но и на хората, които остават недоволни от съществуващите банки – както и на тези, които предпочитат дигиталните услуги. Ще продължим да разширяваме границите на нашите операции, за да обслужваме клиенти от цяла Европа чрез онлайн-базирани продукти и услуги, разработени от най-добрите таланти в сферата на финансите и технологиите.

Нашата еволюция се осъществява чрез обединяването на досегашния ни банков опит с ноу-хау в областта на финтех и чрез иновации, които разработваме съвместно с нашата компания-майка – 4finance Group. Целта ни е да осигурим по-бърз и опростен достъп до банкови услуги чрез внедряването на нови клиентски ориентирани системи и онлайн продуктови линии, основани на интелигентен и гъвкав подход с оглед нуждите на клиента на бъдещето.

Мобилните устройства все повече доминират живота на нашите клиенти, затова ние ще им дадем възможността да управляват и контролират финансите си чрез мобилни решения. Ще ги информираме за финансовите възможности, които им предоставят, за да спечелим правото да бъдем на техните устройства. И няма да спрем дотук. Чрез силна партньорска мрежа, ние в TBI Bank ще изградим финансова платформа и пазарно пространство за търговски сделки, продукти и услуги, които нашите клиенти изискват и заслужават.

Нашият талантлив екип създава култура на непрекъснати дигитални подобрения в прозрачна и регулирана среда, в полза на нашите клиенти. Защото вярваме, че всеки има правото да се радва на здравословен финансов живот.

 

Поставяме хората на първо място

Хората – нашите клиенти и нашите служители, са в основата на всичко, което правим. Ние се стремим да помогнем на хората, нямащи достъп до финансови услуги, да посрещнем финансовите им нужди днес и да изградим по-силни основи за утре. Стремим се да създадем подкрепящи, възнаграждаващи и мотивиращи работни места, които да дадат възможност на нашите служители да развиват своите талант и възможности. Обичаме това, което правим!

Стремим се да улесняваме нещата

Вярваме, че финансовите услуги трябва да са ясни, опростени и да се предоставят както нашите клиенти ги искат. Търсим прости и елегантни решения на сложни проблеми. Стремим се към прозрачност в начина, по който работим отвътре и отвън. Ние сме отворени, честни, откровени един към друг, към нашите клиенти и към всички останали заинтересовани страни. Обичаме технологиите! Вярваме, че напредничавите решения могат да осигурят преживявания, които ще променят живота на нашите клиенти.

Стремим се към съвършенство

Насърчаваме нашите хора да бъдат смели, любопитни и иновативни. Пробваме, учим се, повтаряме. Непрекъснато подобряваме нашите продукти и целия си бизнес. Не се страхуваме да се провалим, не стигматизираме неуспеха, учим се и често празнуваме успеха. Не се спираме на достатъчно доброто, а търсим съвършеното. Предизвикваме себе си и колегите си.

Отговорни сме

Стремим се да правим правилните неща във всички аспекти на нашия бизнес. Ние сме отговорна банка и социално отговорен бизнес. Грижим се за околната среда. Подпомагаме нашето общество. Отнасяме се справедливо към клиентите. Спазваме всички закони. Насърчаваме разнообразието, ценим различията, уважаваме се и се доверяваме един на друг. Поемаме отговорност за своите действия. Водим със своя пример.

Предприемчиви сме

Предприемчиви сме - от стартиране до мащабиране, от идея до изпълнение. Движи ни страстта към това, което правим. Никога не се отказваме. Никога не спираме! Никога не се предаваме! Ние откриваме възможностите и предоставяме уникални решения, които ни дават устойчиво конкурентно предимство. Стремим се не да копираме, а да сме иновативни. Използваме най-новите технологии във всичко, което правим. Обичаме предизвикателствата, обичаме да решаваме трудни проблеми, уважаваме конкуренцията си, но повече обичаме да печелим.

Нашата история започва през 2002 г, когато TBIF Financial Services (TBIF), тогава дъщерно дружество на холандската Kardan Group, основава TBI Credit в България. До тогава, Kardan Group оперира в България чрез TBIH, управлявайки пенсионни фондове и застрахователни компании като Доверие и Булстрад.

Добавихме нови компании, TBI Invest, TBI Leasing, TBI Rent и TBI Asset Management, прераствайки в една от най-големите небанкови мрежи в България. По това време стъпихме и на румънския пазар с финансови услуги и продукти, насочени към индивидуални и бизнес клиенти. 

Навлязохме в банковия сектор през 2011 г., когато TBIF придоби NLB Bank Sofia, българският клон на Nova Ljubljanska Banka (Словения). Консолидирането на всички наши бизнес дейности доведе до създаването на TBI Bank. Оттогава ние предлагаме качествено клиентско обслужване и разнообразие от продукти и услуги в областта на потребителското финансиране и бизнес кредитирането.

След придобиването на TBIF от 4finance Group през 2016 г., TBI Bank се присъедини към една от най-големите глобални компании за дигитално потребителско финансиране. Това ни помага да подобрим скоростта и ефективността на съществуващия ни бизнес и същевременно разкрива нови възможности за растеж в дигиталната ера.

Днес TBI Bank оперира в България, Румъния, Германия, Дания и Полша и е призната за една от най-печелившите банки в Югоизточна Европа през всяка от последните четири години. Обслужваме повече от 1 млн. регистрирани клиенти чрез мрежа, състояща се от близо 7.000 точки на продажба.

Нашият бизнес модел, който се фокусира върху клиента, ни помага да затвърдим нашата позиция като банка от следващо поколение, целяща да подобри финансовия живот на своите многобройни клиенти. Да, по време на технологичната трансформация ние се срещаме с многобройни предизвикателства и, по всички критерии, това не е едно безоблачно пътуване. Но нашият екип от високо мотивирани експерти прави тази трансформация възможна и затова ние целим нашият екип точно толкова, колкото многобройните ни клиенти.

Искаш ли да плащаш кредита си бързо и без такси?
Изтегли приложението TBI Bank App и се възползвай от услугите ни когато и от където пожелаеш.