Начало Team Лукас Турса

Лукас Турса

Старши вицепрезидент Финансиране

Our team

Лукас Турса е финансов специалист с почти 20-годишен опит в област трежъри и финансови пазари, управление на финансовите активности на държавни институции и търговски банки в цяла Европа.

Като ръководител на държавната хазна към Министерство на финансите на Република Литва, той успява да постигне най-ниска цена на финансиране чрез емитиране на еврооблигации измежду новоприетите страни членки на Европейския съюз.

С участието си в управлението на VAB bank (Украйна), играе водеща роля в процеса на трансформиране на банката, подпомага изграждането на една от най-модерните системи за управление на ликвидността в страната и постигане на най-прозрачния статут на банката (според S&P рейтинг ревю).

Our team

В TBI Bank той изгражда диверсифициран и високоефективен отдел 'Финансиране' на няколко пазара (България, Румъния, Германия), включително потребителски и корпоративни депозити и международни финансови пазари, с основен акцент върху развитието на дигиталните банкови операции. Широкият си опит от връзки с инвеститорите, той прилага и в управлението на дейностите в направление 'Корпоративни комуникации' на Банката.

Има магистърска степен по 'Бизнес финанси и икономика' към Университета на Вилнюс (Литва) и бакалавър по 'Банково и международно финансиране' към Cass Business School (Лондон).

В свободното си време той е запален скиор и баскетболист, любител на съвременното изкуство и меломан, който редовно посещава рок концерти.

LinkedIn profile